Home VestiBiznis & Finansije Karići dobijaju novac od prodaje kompanije „Aeroinženjering“?

Karići dobijaju novac od prodaje kompanije „Aeroinženjering“?

by bifadmin

Agencija za privatizaciju, kao stečajni upravnik kompanije „Aeroinženjering“ u ranijem vlasništvu porodice Karić, oglasila je pre tri dana prodaju imovine te kompanije, kako bi se namirili dugovi poveriocima. Tako će se 28. septembra na prodaji naći „Aeroinženjeringova“ zgrada na Novom Beogradu, veličine 9.500 kvadratnih metara sa početnom cenom od oko 12 mil EUR i vila Karićevih od 520 kvadrata u Krunskoj 76 u Beogradu po početnoj ceni od nešto više od 1 mil EUR.

align=“justify“>Zanimljivo je, međutim, da će osim radnika „Aeroinženjeringa“ koji potražuju neisplaćene zarade za oko tri godine rada, novac od prodaje, po svemu sudeći dobiti i sami Karići, koji su i dalje vlasnici 48,24% ove kompanije.

align=“justify“>Naime, vlasništvo u „Aeroinženjeringu“ dele radnici koji u vidu društvenog kapitala poseduju 43,24% kapitala, zatim firma „Alibi Capital“ sa 48,24% i „Mobtel“, odnosno država sa 8,52%. „Alibi“ je privatna kompanija u vlasništvu kiparskog „Gvinet Trading“ odnosno kompanije vlasnika BK univerziteta. Prema ranijim navodima radnika „Aeroinženjeringa“, „Alibi“ je vlasništvo u „Aeroinženjeringu“ dobio preko poznate Karićeve kompanije „Jusiko, a od momenta kada je počeo pad BK imperije gašenjem „Mobtela“, ova firma je navodno, na sve načine pokušavala da dođe do imovine „Aeroinženjeringa“.

align=“justify“>S obzirom na to da su Karići očigledno i dalje vlasnici dela ove kompanije, te da prema navodima zaposlenih, firma ima velike dugove upravo prema raznim kompanijama koje su ranije pripadale ovoj porodici, pitanje je koliki će deo novca od prodaje završiti u rukama radnika koji godinama nisu dobili platu, a koliko u rukama ove nekada najmoćnije familije u Srbiji.

align=“justify“>

align=“justify“>EKapija

Pročitajte i ovo...