Home VestiBiznis & Finansije „Elrad“ i „Gruppo Fiorentino“ otvaraju nove pogone u Vlasotincu

„Elrad“ i „Gruppo Fiorentino“ otvaraju nove pogone u Vlasotincu

by bifadmin

Kako prenosi portal EKapija, Ministar Dinkić je potpisao ugovor sa slovenačkom kompanijom „Elrad“ koja planira da do kraja 2011. izgradi novu fabriku, proširi proizvodnju uređaja elektro-komponenti i uposli 50 novih radnika.

U toj fabrici već radi 300 radnika iz Vlasotinaca.

Vlada Srbije će za svakog novouposlenog radnika izdvojiti 7.000 EUR subvencija što ukupno iznosi preko 1 mil EUR.

Italijanska kompanija „Gruppo Fiorentino“, sa kojom je Dinkić takođe potpisao ugovor, uposliće 60 novih radnika pored postojećih 70, i izgradiće novi pogon koji bi trebalo da bude otvoren marta 2011. godine.

– „Gruppo Fiorentino“ će od Vlade Srbije preko SIEPA-e po novouposlenom radniku dobiti 5.000 EUR podsticaja što je maksimalan iznos za tekstilna preduzeća u Srbiji – kazao je Dinkić.

On je kazao da se Vlada Srbije na taj korak odlučila jer su se vlasnici „Elrada“ i kompanije „Gruppo Fiorentino“ pokazali kao ozbiljni ulagači u Srbiji, kao i zbog toga što Vlasotince pripada najnerazvijenijim opštinama u zemlji a želja je da se mladi iz tog kraja po završenom školovanju ipak vrate i da tu privređuju.

Dinkić je juče obišao i radove na obilaznici oko Lekovca a sinoć je prisustvovao svečanom otvaranju Roštiljijade u Leskovcu, 21. po redu.

Pročitajte i ovo...