Home VestiBiznis & Finansije Misija MMF-a u Beogradu

Misija MMF-a u Beogradu

by bifadmin

Glavna tema razgovora između delegacija Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda biće zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi Srbija trebalo da definiše do kog nivoa se država može zadužiti.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi u Beograd zbog pete revizije tekućeg kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra.

Misiju će predvoditi Albert Jager i predviđeno je da će poseta trajati do 31. avgusta. Do kraja nedelje obavljaće se pripremni razgovori, dok će u ponedeljak 23. avgusta početi službeni pregovori.

Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije i MMF-a, glavna tema razgovora biće zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi Srbija trebalo da definiše do kog nivoa država može zadužiti.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je da se treba držati dogovora sa MMF-om o zamrzavanju plata i penzija. „MMF je u dosadašnjim pregovorima pokazao visok nivo razumevanja za naše argumente“, ocenio je Šoškić i dodao da ovog puta moraju biti spremni na to da će pregovarački tim biti tvrđi.

Pročitajte i ovo...