Home VestiBiznis & Finansije Fotografija na Fejsbuku izazvala skandal

Fotografija na Fejsbuku izazvala skandal

by bifadmin

Izraelski i palestinski zvaničnici oštro su kritikovali devojku, pripadnicu izraelske vojske, koja je nedavno na Fejsbuku objavila svoju fotografiju na kojoj pozira sa smeškom ispred vezanih palestinskih zarobljenika. Ovo nije prvi put da se javnost obrušava na izraelske vojnike zbog sadržaja objavljivanih na društvenim mrežama, poput Fejsbuka, kao što je bio slučaj sa vojnicima koji su igrali na okupiranoj teritoriji i to postavili na Youtube (pogledati video klip u nastavku vesti).

izraelkaDa se vratimo fotografiji sa zarobljenicima. Palestinski zvaničnici su odmah osudili postovanje ove fotografije i objavili u medijima da ono pokazuje mentalitet okupatora – ponositost izazvanu ponižavanjima Palestinaca. Izraelske vojne vlasti takođe su osudile mladu ženu zbog njenog čina, rekavši da je prekršila njihov moralni kodeks. Najavili su obračun sa njom putem suda.

Blogeri i fejsbukovci su se dali u pretragu i otkrili identitet ove žene, ona se zove Eden Aberjil. Oni su sa javnošću podelili čuđenje zbog ravnodušnosti njenih prijatelja koji su na Fejsu ostavljali komentare poput „Izgledaš baš seksi ovako“ ili „Pitam se da li ovaj zarobljenik ima Fejsbuk“, na šta je ona odgovorila da mora da ga taguje ako je umrežen.

Pročitajte i ovo...