Home VestiBiznis & Finansije Mladić poginuo zbog eksplozije mobilnog telefona

Mladić poginuo zbog eksplozije mobilnog telefona

by bifadmin

PREMA PISANJU LISTA THE TIMES of India, dvadesettrogodišnji mladić iz sela Banda, u blizini grada Kote, u Indiji, umro je prošle nedelje pošto mu je eksplodirao mobilni telefon tokom razgovora.

Pretpostavlja se da je mladić razgovarao telefonom kada mu je aparat eksplodirao u ruci, nanevši mu ozbiljne povrede u predelu desnog uha. Telo nesrećnog mladića, Gopal Gudžara, pronađeno je u blizini njegove farme, a pored tela su pronađeni ostaci mobilnog telefona i baterije.

Ovo je verovatno prvi incident u Indiji da je mobilni telefon eksplodirao, a da to nije bilo u momentu dok je priključen na punjač. Inače, i pre ovog događaja su zabeleženi incidenti u kojima su korisnici pretrpeli povrede usled eksplozije telefona.

U januaru ove godine, dvadesetsedmogodišnja žena iz Kadape preminula je dok je razgovarala sa svojim suprugom preko mobilnog telefona kineske proizvodnje koji je u tom trenutku preko ispravljača bio uključen u struju. Nesreće sa smrtnim posledicama usled eksplozija mobilnih telefona prijavljene su i Kini, Južnoj Koreji i Nepalu.

Povodom pogibije Gopala Gudžara u Indiji, Sky News je preneo da je mladić podlegao ozbiljnim povredama koje su nastupile ne samo na uhu, već i u predelu vrata i ramena, kao i to da je u pitanju bio model telefona marke Nokia, oznake 1209, koji je pušten u prodaju u avgustu 2008. godine. (Mikro vesti)

Pročitajte i ovo...