Home VestiBiznis & Finansije Teroristički domaći zadatak

Teroristički domaći zadatak

by bifadmin

Učenici drugog razreda jedne srednje škole u Australiji dobili su nesvakidašnji domaći zadatak – da isplaniraju teroristički napad u kojem bi bilo što više ljudskih žrtava. I onda neko nek kaže da se u školi ne uče korisne stvari.

Postavljeni zadatak glasio je:

„Zamisli da si terorista koji želi da uputi političku poruku na taj način što bi u nekom australijskom gradu pustio hemijske ili biološke otrove. Cilj je da se ubije što više civila. Domet smrtonosnog oružja kojim raspolažeš je samo 200 metara“.

Učenici su u svojim radovima morali da objasne zašto i na koji način su izabrali žrtve terorističkog napada. Slučaj je dospeo u javnost tek nakon što je jedna od učenica na radiju ispričala šta je dobila za domaći. Majka srednjoškolke koja je obelodanila ceo slučaj izjavila je da je njena ćerka bila zaprepašćena zadatom temom jer je i sama indirektno osetila posledice terorističkih napada kada joj je rođak poginuo u bombaškom napadu na Baliju. Ministarstvo obrazovanja Australije saopštilo je da je nastavnica koja je učenicima zadala spornu temu za domaći pogrešila.

Pročitajte i ovo...