Home VestiBiznis & Finansije Objavljena imena umešanih u aferu oko privatizacije Luke Beograd

Objavljena imena umešanih u aferu oko privatizacije Luke Beograd

by bifadmin

Savet za borbu protiv korupcije objavio je imena osoba obuhvaćenih krivičnom prijavom, koja je podneta još pre tri meseca zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom privatizacije Luke Beograd. Među njima su i bivši ministar Predrag Bubalo, kao i predstavnici Agencije za privatizaciju i Komisije za hartije od vrednosti, te biznismen Milan Beko.

Po krivičnoj prijavi, državu su za više od 20 miliona evra zloupotrebom položaja oštetitli Predrag Bubalo, Milan Beko, Milko Štimac, Dejan Malinić, Đorđe Jovanović, Dušan Bajec, Miodrag Đorđević, Goran Mrđa, Aleksandar Gračanac, Vladeta Čolić, Vladeta Blagojević, Mirko Vasiljević, Dušan Kosovac, Danijel Cvjetičanin, Đorđe Mihovilović, Zorica Kostić – Jovanovski i Miroslava Drobac.

Još pre pet godina Savet za borbu protiv korupcije je Vladi i Tužilaštvu dostavio izveštaj kojim ukazuje na nepravilnosti prilikom preuzimanja akcija u Luci Beograd, međutim niko od nadležnih institucija nije reagovao. Zato je Savet, sa novim dokazima, sredinom maja podneo krivične prijave protiv 17 lica za koja smatra da su odgovorna za, kako kaže Verica Barać, nezakonitu privatizaciju Luke. Videćemo šta će se sada desiti.

Pročitajte i ovo...