Home VestiBiznis & Finansije Eurobank EFG sponzoriše SIEPA nagradu „Izvoznik 2010. godine“

Eurobank EFG sponzoriše SIEPA nagradu „Izvoznik 2010. godine“

by bifadmin

Eurobank EFG će podržati ovogodišnji izbor za izvoznika godine u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA). Banka će dodeliti nagradu za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća u iznosu od 15.000 evra. Priznanje za izvoznika 2010. godine biće dodeljeno za unapređenje izvoznih aktivnosti, a kriterijumi za dodelu nagrade obuhvataju kvalitet proizvoda, izvozna tržišta i izvezene količine.

Inicijativa Eurobanke za podršku izvozu diktirana je potrebom da se unapredi konkurentnost i „otvorenost“ srpske ekonomije, te da se na bazi toga stvore povoljniji uslovi za privlačenje kapitala.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) raspisala je sedmi po redu konkurs za „SIEPA Nagradu za izvoznika godine“, a rok za dostavu prijava je 1. decembar. Svečano proglašenje pobednika „Izvoznik godine 2010“ održaće se 7. decembra 2010. godine. Nagrade će se dodeljivati u pet kategorija – za najboljeg izvoznika godine, za najbolji novi izvozni proizvod, za osvajanje novog tržišta, za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća, kao i za najboljeg izvoznika u kategoriji društveno odgovornog poslovanja.

SIEPA dodeljuje ovu tradicionalnu nagradu od 2004. godine kako bi na kraju svake godine podstakla najbolja izvozna preduzeća u Srbiji za nove izvozne poduhvate. Inicijativa Eurobank EFG preduzeta je u skladu sa novim modelom ekonomskog rasta i razvoja Vlade Republike Srbije, utemeljenom na tri stožera – prilivu novih investicija, podršci ekonomiji i ulaganju u infrastrukturu. Podrška nagradi za izvoznika godine samo je prva u nizu inicijativa Eurobank EFG usmerenih ka promovisanju izvozne orijentacije kako malih i srednjih preduzeća, tako i velikih kompanija – nakon izbora najboljeg izvoznika, Eurobanka planira da početkom 2011. godine organizuje i konferenciju za izvoznike sa specijalnim gostom-govornikom.

Pročitajte i ovo...