Home VestiBiznis & Finansije METRO Cash & Carry otvorio distributivni centar u Subotici

METRO Cash & Carry otvorio distributivni centar u Subotici

by bifadmin

Kompanija METRO Cash & Carry, internacionalni lider u trgovini na veliko, otvorila je distributivni centar u Subotici, svoj šesti veleprodajni objekat ove vrste u Srbiji. Novi distributivni centar, vredan 15 miliona evra, obezbedio je posao za 180 stanovnika grada i okoline.

Distributivni centar na Segedinskom drumu ima ukupnu površinu od 10.500 kvadratnih metara i 250 mesta za parking, a sagrađen je za nešto više od četiri meseca. Novi veleprodajni objekat profesionalnim kupcima ponudiće preko 20.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala renomiranih stranih i domaćih proizvođača i dobavljača po povoljnim cenama i pomoći malim i srednjim preduzećima iz Subotice i regiona da unaprede svoje poslovanje. Centar u Subotici će od domaćih proizvođača i dobavljača nabavljati oko 80% prehrambenog asortimana i tako dati podsticaj domaćoj industriji. Ovo je ujedno i prvi METRO Cash & Carry veleprodajni objekat u Srbiji sa rampom za organizovanu dostavu robe profesionalnim kupcima.

Sa distributivnim centrom u Subotici, investicije kompanije METRO Cash & Carry u Srbiji iznose 120 miliona evra. Kompanija je do sada otvorila šest distributivnih centara – dva u Beogradu i po jedan u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Subotici, kao i METRO po meri veleprodajni objekat u Šapcu, novi prodajni format prilagođen potrebama profesionalnih kupaca u gradovima sa manjim brojem stanovnika, i zaposlila preko 1.500 ljudi. Kompanija METRO Cash & Carry ostvaruje izuzetnu saradnju sa domaćim dobavljačima i proizvođačima, kojima takođe nudi mogućnost da kroz proizvodnju privatne robne marke izvoze putem METRO Cash & Carry distributivnih centara u 31 zemlju Evrope, Afrike i Azije.

Pročitajte i ovo...