Home VestiBiznis & Finansije Sindikalci iz pravosuđa odbili ponudu za povećanje zarada

Sindikalci iz pravosuđa odbili ponudu za povećanje zarada

by bifadmin

Ministarstvo pravde pozvalo je zaposlene u pravosuđu da prihvate ponudu za povećenje zarada od više od 40 odsto, koju je Sindikat juče odbio, i vrate se na posao.

Ministarstvo navodi da su predstavnici sindikata zaposlenih u pravosudnim organima sinoć odbili da se pojave na razgovorima, a da je Vlada obezbedila povećanje plata zaposlenih u pravosuđu od više od 40 odsto, čime je omogućeno najveće povećanje zarada u prethodnih pet godina.

Predstavnici Ministarstva smatraju da iza sindikalne borve stoje neki drugi motivi jer su predstavnici sindikata odbili ovaj predlog.Ministarstvo pravde je pozvalo lidere sindikata da objasne zaposlenima zašto su odbili povećanje zarada kakvo niko drugi u državi nije uspeo da dobije.

Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima saopštio je da se paravosudna administracija ne bavi politikom, reagujući na izjavu državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena, koji je juče rekao da je odbijanje predloga o povećanju plata prelazak na polje politike.

Sindikat pravosuđa traži da zaposleni u administraciji imaju osnovicu kao sudije i tužioci, 28.000 dinara. Plate zaposlenih u pravosudnoj administraciji trenutno su 16.000 do 21.000 dinara.

Pročitajte i ovo...