Home VestiBiznis & Finansije Ostavke ne bi trebalo da poštede navijače od krivične odgovornosti

Ostavke ne bi trebalo da poštede navijače od krivične odgovornosti

by bifadmin

Dok se odlučuje da li će i na koji način biti održan “večiti derbi” zakazan za subotu a policija najavljuje obračun sa huliganima, oni pokušavaju javnosti da zamažu oči ostavkama u skupštinama fudbalskih klubova, poput one Marka Vučkovića. Vučković, koji je vođa grupe Ultra bojs, i drugi organizatori navijanja protiv kojih su podnete krivične prijave, dali su ostavke u skupštinama.

Svoj postupak, vođa navijača Ultra bojsa, jedne od 14 grupa čiju je zabranu zatražio republički javni tužilac, obrazložio je tvrdnjom da je meta “dirigovanih medija“ koji napadima na njega ugrožavaju i Crvenu zvezdu. Člangrupe koju Vučković predvodi je i Ivan Bogdanov, kolovođa nereda zbog kojih je prekinut meč Italije i Srbije u Đenovi, tako da „dirigovani mediji“ imaju dosta materijala za pisanje o ovim momcima.

Izlazak Vučkovića iz Skupštine Zvezde je verovatno rezultat dogovora između uprave kluba i navijača, i nadamo se da neće uticati na utvrđivanje odgovornosti za sve što je do sada pomenuti momak učinio. Da podsetimo,protiv Marka Vučkovića je podneto osam krivičnih prijava, a na teret mu je stavljeno izvršenje 11 krivičnih dela. Nema nijednu pravosnažnu presudu, što ne čudi jer su nekim čudom „siromašna omladina“ odnosno ti navijači veoma dobro zaštićeni, a posle nereda na gej paradi u Palati pravde ste mogli videti dobar broj skupih advokata koji verovatno nisu finansirani od socijalne pomoći.

Novinar Vremena Filip Švarm smatra da povlačenje navijača iz skupštine samo na neki način „pere“ uprave klubova, a ako se zakon ne primenjuje, zapravo se ništa ne dešava i ništa se neće ni dogoditi dok ti ljudi ne budu odgovarali. Ako pravosuđe svoj posao bude radilo kao do sada, niko od njih neće odgovarati, što će im dati krila da za svaku situaciju koju okarakterišu kao nepravdu izađu da lome i pale grad.

Pročitajte i ovo...