Home VestiBiznis & Finansije Da li Beko zaista nudi komprimis Vladi?

Da li Beko zaista nudi komprimis Vladi?

by bifadmin

Biznismen Milan Beko ponudio je Vladi Srbije kompromis o „Luci Beograd”. Beko je spreman da pola profita od prodaje stanova koje bi izgradio na toj lokaciji preda Vladi u poseban fond kojim bi ona raspolagala po svom nahođenju, piše „Blic”.

Beko je prvi biznismen koji je na ovaj način poslao poruku da neće ulaziti u obračun sa Vladom, iako je bilo najava da grupa tajkuna pravi front otpora Vladi Srbije delom i zbog toga što su nezadovoljni merama za koje veruju da su uperene protiv vlasnika krupnog kapitala.

Bekova ponuda dolazi nedugo nakon što je predsednik Srbije Boris Tadić rekao da bi među bogatim ljudima u Srbiji trebalo promovisati potez najbogatijeg čoveka na planeti Bila Gejtsa koji će pokloniti polovinu svog bogatstva.

Tadić je predložio da tajkuni plate most ili školuju srpske studente u inostranstvu, a ne da „formiraju fondacije koje deluju tragikomično”. Za predlog Beka upućeni tvrde da su prvi na listi kojima je zahtev Tadića bio upućen upravo on i vlasnik „Delte” Miroslav Mišković.
Iz izvora bliskih „Luci Beograd” na ove navode odgovaraju konstatacijom – „da li iko može da poveruje da bi ‘Luka Beograd’ mogla da napravi dogovor sa Vladom koji nije predviđen zakonom”.

Pročitajte i ovo...