Home VestiBiznis & Finansije Raiffeisen Bank International zvanično započinje poslovanje

Raiffeisen Bank International zvanično započinje poslovanje

by bifadmin

Današnji zvaničan početak poslovanja kompanije Raiffeisen Bank International (RBI) jača tržišnu poziciju RBI, koja je najznačajnija organizacija grupacije na čijem čelu je Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), i označava uspešan završetak procesa restrukturiranja usmerenog na budućnost. Spajanje Raiffeisen International Bank- Holding AG (Raiffeisen International), sada RBI, sa izdvojenim osnovnim poslovnim granama RZB-a postalo je pravnosnažno upisom u privredni registar Bečkog privrednog suda (Handelsgericht Wien).

“Ovim korakom, optimizovali smo strukturu RZB grupacije i time osigurali idealno pozicioniranje cele grupacije za budućnost. Klijenti će profitirati zato što će biti u mogućnosti da na jednom izvoru pristupe našoj zajedničkoj stručnosti što se tiče proizvoda i usluga, a ovaj korak takođe olakšava RBI-u pristup berzama i tržištima kapitala. Na kraju, ali ne manje važno, uspeli smo da osiguramo to, da se austrijsko deoničko društvo može dugoročno održati u ovoj uspešnoj međunarodno aktivnoj bankarskoj grupaciji”, izjavio je Valter Rotenštajner (Walter Rothensteiner), predsednik Izvršnog odbora RZB-a i predsednik Nadzornog odbora RBI.

„RBI će spojiti snagu Raiffeisen International-a kao vodeće bankarske grupacije u srednjoj i istočnoj Evropi i kvalitete RZB-a u smislu najboljeg razvoja proizvoda sa odličnom pozicijom u privrednom poslovnom segmentu”, istakao je Herbert Stepic, predsednik Izvršnog odbora RBI. “Ovo spajanje nas jača za dobrobit naših klijenata i poslovnih partnera, koji će profitirati od naše optimizovane ponude proizvoda i usluga.” RBI stavlja pod jedan krov sva tržišta koja su prethodno opsluživala Raiffeisen International i RZB, naime, svoje poslovanje sa privredom u Austriji i svoju široku mrežu bankarskih i lizing ogranaka u srednjoj i istočnoj Evropi, dopunjenu poslovanjem sa privredom u Aziji i svetskim finansijskim centrima. RBI ostaje deo RZB grupacije, kojom upravlja RZB, centralna institucija austrijske Raiffeisen bankarske grupacije.

Pročitajte i ovo...