Home VestiBiznis & Finansije Treći Trimo Urban Crash konkurs

Treći Trimo Urban Crash konkurs

by bifadmin

Kompanija Trimo najavila je danas otvaranje trećeg TrimoUrban Crash bijenalnog konkursa Urban Crash bijenalnog konkursa namenjenog studentima arhitekture i dizajna. Takmičenje, koje traje do 31. januara 2011, namenjeno je kako studentima u Srbiji tako i studentima iz sveta. Trimo Urban Crash konkurs upućuje izazov učesnicima da kreiraju inventivna rešenja za inovativnu gradsku strukturu. Ovogodišnja tema takmičenja za najbolju zgradu je „tribina života“. Pobedničko rešenje biće izvedeno i stavljeno u stalnu upotrebu u oblasti Fužine, izražajnom multikulturnom stambenom delu Ljubljane. Prvonagrađeni student dobiće i stipendiju za prestižnu letnju „Londonsku školu arhitekture”, a svi finalisti prisustvovaće arhitektonskoj radionici u Sloveniji.

Miloš Ebner, direktor za strateške inovacije u Trimu, tom prilikom je izjavio: “Trimo Urban Crash predstavlja retku priliku za studente arhitekture i dizajna ne samo da iskuse proces praktične kreacije jedne ideje, već i da sarađuju pri sprovođenju i izgradnji svoje pobedničke kreacije na realnoj lokaciji. Na taj način, studenti mogu da posmatraju interakciju između svoje ideje i okruženja u stvarnosti.“

Međunarodni žiri, koji sačinjavaju članovi akademskih ustanova i ljudi iz struke, odabraće ukupnog pobednika među projektima koji se nađu u užem izboru. Poslednje Trimo Urban Crash takmičenje – sa 147 učesnika iz 17 zemalja – već je dokazalo da studenti žele i očekuju taj tip koncepta. Studenti iz Bangladeša, Japana, Singapura i SAD takođe su konkurisali, zajedno sa mnogim evropskim studentima. Autori prošlogodišnjeg pobedničkog projekta, Belog plesača (“White dancer”), bili su Jan Ledvon i Alicja Čola iz Poljske, a zanimljivo je da je pobednica prvog Trimo Urban Crash konkursa bilo rešenje tadašnjeg studenta Jelene Grujić, sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Njena skulptura – urbano mesto za odmor – konstruisano je i montirano u centru Ljubljane tokom jesenjih meseci 2007.

Pročitajte i ovo...