Home VestiBiznis & Finansije Agrobanka dobro poslovala ove godine

Agrobanka dobro poslovala ove godine

by bifadmin

Krajem novembra ukupni depoziti Agrobanke iznosili su cca 55 milijardi dinara. Značajnopovećanje depozita rezultat je uspešno realizovanih mera i aktivnosti za uspostavljanje saradnje sa postojećim i novim deponentima iz svih oblasti privrede i neprivrede. Pored redovnogusmeravanja sredstava u kreditne plasmane značajna aktivnost Banke je bila i odobravanjekratkoročnih i dugoročnih kredita sa subvencionisanom kamatom. I u ovoj godini Agrobankaje nastavila sa realizacijom kreditne aktivnosti sa fizičkim licima u skladu sa uslovima koji sudefinisani Uredbom Vlade Republike Srbije.

Agrobanka ima veoma razvijenu poslovnu mrežom od 148 poslovnih jedinica pokrivacelu teritoriju Srbije. Poverenje Banci ukazalo je preko 100 hiljada klijenata, preko 50 hiljadaregistrovanih poljoprivrednih gazdinstava i 250 hiljada štediša koji su poverili Agrobanci 330miliona EUR štednje.

U protekloj godini Agrobanka je pokrenula jedinstven projekat “Agrobanka – bankadijaspore“ i tako postala veza naših iseljenika sa Srbijom. Cilj ovog projekta je da se ogromnipotencijal kojim raspolaže naša dijaspora stavi u funkciju ekonomskog razvoja Srbijekorišćenjem usluga Agrobanke.

Agrobanka u narednom periodu planira da ostvari zapaženu prisutnost na tržištuRepublike Srpske, kao i čitave Bosne i Hercegovine, a prvi korak predstavlja otvaranjeAgrobanke u Banja Luci početkom sledeće godine. Agrobanka će u novoj banci u Banja Luciimati udeo od 80 odsto, a ostalo je uložila Razvojna banka Republike Srpske.

Pročitajte i ovo...