Home VestiBiznis & Finansije Erste Grupa dobila nagradu „Banka godine u CIE“

Erste Grupa dobila nagradu „Banka godine u CIE“

by bifadmin

„The Banker“, međunarodni finansijski časopis Financial Times Grupe, dodelio je banci Erste Group Bank AG (“Erste Grupi”) nagradu „Banka godine u centralnoj i istočnoj Evropi“ na jučerašnjoj zvaničnoj ceremoniji u Londonu. Uz to, kao “Banka 2010. godine“ u svojoj zemlji nagrađene su njena austrijska podružnica Erste Bank Oesterreich (drugi put uzastopno), kao i njena češka podružnica Česká spořitelna (šesti put uzastopno).

Nagradu “Banka godine” dodeljuje žiri koji čine direktori i menadžeri britanskih kompanija, kao i nekoliko urednika časopisa “The Banker”, predvođeni glavnim i odgovornim urednikom. „The Banker“ je mesečni časopis Financial Times Grupe, čije je sedište u Londonu, a koji je specijalizovan za bankarstvo, posebno namenjen finansijskim ekspertima i najvišem menadžmentu.

Dok su nagrade ranijih godina vrednovale sposobnost banaka da drže čvrst kurs u burnim vremenima, ovogodišnje nagrade rangirale su banke prema inicijativama koje su preduzimale u proteklih 12 meseci (kao što su uvođenje novih proizvoda ili tehnološka usavršavanja) i njihovoj sposobnosti da za akcionare ostvare prinos i stratešku prednost.

Pročitajte i ovo...