Home VestiBiznis & Finansije Volksbank i DEG finansiraju kreditiranje MSP

Volksbank i DEG finansiraju kreditiranje MSP

by bifadmin

Volksbank International i Finansijska kompaniija za razvoj DEG (Deutsche Investitions and development) su u Beču potpisale ugovor o strateškom partnerstvu vredan 40 miliona evra kojima će se kreditirati mala i srednja preduzeća u jugoistočnoj Evropi.

Aksel Humel, Predsednik Izvršnog odbora Volksbank Srbija objašnjava: „Volksbank International i DEG proširuju svoj poslovni odnos na formu strateškog partnerstva sa idejom da se ciljano asistira malim i srednjim preduzećima u jugoistočno evropskim zemljama. Koristeći dugoročni zajam DEG, Volksbak International će finansirati kompanije sa manje od 300 zaposlenih i godišnjim prometom od manje od 15 miliona evra, dok će maksimalni iznos kredita po kompaniji ići do milion evra.

VBI banke u regionu će podeliti ova sredstva na 5 miliona evra za preduzeća u Bosni i Hercegovini, 5 miliona evra u Hrvatskoj, 20 miliona evra u Rumuniji a ovde u Srbiji će 10 miliona evra biti iskorišćeno za kreditiranje malih i srednjih preduzeća kako bi se unapredilo njihovo poslovanje.

(Economy.rs)

Pročitajte i ovo...