Home VestiBiznis & Finansije Turistička zajednica Portoroža: JAT neozbiljan poslovni partner

Turistička zajednica Portoroža: JAT neozbiljan poslovni partner

by bifadmin

Turistička zajednica Portoroža najavila je danas da planira da tuži srpsku aviokompaniju Jat ervejz (Airways) ako uskoro ne uspostavi ugovorene letove na liniji Beograd-Portorož-Rim. Naime, Jat ervejz je trebalo da u prošli četvrtak iz Rima doveze grupu putnika u Portorož, ali je taj let, dogovoren u poslovnom projektu srpske aviokompanije i Turističke zajenice Portoroža, otkazan.

Jat ervejz se za odlaganje uvođenja letova u početku pozivao na tehničke teškoće, a zatim na mali broj rezervacija.“Jat je neozbiljan poslovni partner“, kazao je direktor Turističke zajednice Portoroža Jadran Furlanič i dodao da „sada traže novog avioprevoznika“.

Furlanič je ocenio da je napravljena šteta već sada velika i da nema smisla čekati i sarađivati sa Srbima, piše Delo i dodaje da se direktor Turističke zajednice Portoroža savetuje sa advokatima kako da prekine ugovor sa Jatom i uloži zahtev za odštetu.Na odštetu polažu pravo i ostali partneri u projektu.

Za uvođenje aviolinije koja bi povezala Rim i Portorož zainteresovane su kockarnice u tom delu slovenačke i hrvatske obale, kao i turitičke organizacije u Italiji koje smatraju da je moguće sarađivati preko cele godine.Navodi se da bi to doprinelo jačanju turizma u celom regionu, jer Slovenija nema avionske veze sa Italijom, a povezivanje južne Italije autobusom i vozovima je suviše zamorno za razmažene turiste.

Prema navodima beogradske štampe, nova linija Beograd-Portorož uspostavljena je lane i trajala je od aprila do 15. septembra, nakon čega je dogovoren produžetak linije iz Beograda preko Portoroža do Rima od 9. decembra 2010. godine.U Jat ervejzu su naveli da su letovi do Portoroža stornirani do 20. februara, jer je na svim letovima do tada bilo ukupno 14 rezervacija i dodali da ne strahuje od tužbe i da nemaju nameru da u saobraćaj puštaju prazne avione, preneli su beogradski mediji.

Pročitajte i ovo...