Home VestiBiznis & Finansije Kuprešak: Zajedno smo jači

Kuprešak: Zajedno smo jači

by bifadmin

Ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak izjavio je da srpski i hrvatski privrednici jedino udruženi mogu da nastupaju na nekom trećem tržištu, što će započeti kroz turističke projekte.

Kuprešak smatra da su privrede Srbije i Hrvatske suviše male da se same bore za neko veće tržište i da zato„moramo da se udružimo i da zajednički nastupimo. U tom pravcu već se ozbiljno radi i uskoro ćemo na Sajmu turizma u Beogradu mi biti partner Srbiji“.

On dodaje i da je postignut dogovor između Slovenije, Hrvatske i Srbije „da stanovnicima azijskih zemalja predstavimo našu regiju kao jedinstvenu turističku destinaciju i mislim da će turizam biti preteča ostalih privrednih povezivanja“.

Predsednik PKS Miloš Bugarin smatra da Srbija, pored turizma, može da se poveže sa susedima i u drugim granama privrede.

„Prednost da nastupamo imamo u sektoru građevine, poljoprivrede, odnosno prehrambene industrije, i sektoru crne i obojene metalurgije. Male privrede nisu interesantne trećim tržištima, na kojima vlada ozbiljna konkurencija“, kaže on.

Pročitajte i ovo...