Home VestiBiznis & Finansije Srbija na tek 88. mestu u svetskom turizmu

Srbija na tek 88. mestu u svetskom turizmu

by bifadmin

Srbija se nalazi na 88. mestu na lestvici konkurentnosti od ukupno 133 turističke zemlje, izjavio je vođa projekta Nacionalne strategije razvoja turizma u Srbiji Janez Sirše.

Na predstavljanju revizije Nacionalne strategije razvoja turizma na 33. međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, on je rekao da se u daljem periodu očekuje razvoj turističkih kapaciteta u Srbiji, kao i razvoj mreže nacionalnih i lokalnih partnera.

„Od polovine marta počinjeno sa treninzima 170 kandidata koji će raditi na unapređenju turističke ponude Srbije, i to nije jednokratna akcija već se planira razvoj trening centra“, rekao je Sirše.

Državni sekretar u ministarstvu ekonomije Goran Petković je podsetio da je strategija razvoja turizma usvojena 2006. godine u Vladi Srbije i dodao da „ima utisak da je dala dobre rezultate u razvoju turizma u Srbiji“, ali da još nema konkrentnih potvrda za to.

Direktor Nacionalne turističke razvojne korporacije Rafael Pupovac je rekao da je cilj te korporacije privlačenje investitora u Srbiju.

„Mi smo razvili oko 60 investicionih projekata i vreme je da ih sprovedemo“, rekao je Pupovac.

Međunarodni sajam turizma, 33. po redu, održava se u Beogradu od 24. do 27. februara, a učestvuje oko 900 turističkih organizacija. (Economy.rs, 27. februar 2011.)

Pročitajte i ovo...