Home VestiBiznis & Finansije Raiffeisen banka slavi deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji

Raiffeisen banka slavi deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji

by bifadmin

Raiffeisen banka a.d. je članica Raiffeisen bankarske grupacije, jedne od vodećih bankarskih grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi. Poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, kao prva banka osnovana sa 100% stranim kapitalom. Osnivanje banke praćeno je najvišim poslovnim ambicijama, ali i svešću da svojim razvojem treba da doprinese i unapređenju okruženja u kome posluje. Ove godine, Raiffeisen banka sa ponosom proslavlja deceniju uspešnog poslovanja na srpskom tržištu.

Pionirska uloga Raiffeisen banke u Srbiji ogleda se i u nizu bankarskih proizvoda i usluga koje je prva ponudila građanima i privrednim subjektima u Srbiji. Zahvaljujući konstantnom rastu i razvoju koji je beležila iz godine u godinu, Raiffeisen banka je postala jedna od vodećih banaka u Srbiji, po svim najvažnijim kriterijumima. „Mi smo se oduvek vodili premisom „kvalitet na prvom mestu“. Danas kada proslavljamo važan jubilej kao jedna od vodećih banaka na tržištu, snažno se potvrđuje ispravnost ovakvog pristupa. Izuzetan profesionalizam i posvećenost naših kadrova, kao i velika podrška i iskustvo Raiffeisen bankarske grupacije, predstavljaju garant daljeg rasta Raiffeisen banke u Srbiji i njene posvećenosti ovom tržištu“, rekao je Oliver Roegl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

lang=“sh-YU“>

Svoj značajan jubilej Raiffeisen banka će obeležiti 30. marta, gala proslavom u Impuls holu u Beogradu. Proslava desetogodišnjice koja je osmišljena kao koncept imaginarnog grada, simbolično nazvanog „Raiffeisen grad“, predstaviće put Raiffeisen banke kroz Srbiju tokom prvih 10 godina, put tokom koga je svojim ulaganjem i svim svojim aktivnostima izgradila sve ono što čini prave vrednosti jednog grada.

lang=“sh-YU“>

lang=“sh-YU“>Svečanosti će prisustvovati veliki broj zvaničnika, klijenata i partnera sa kojima je banka uspešno sarađivala tokom proteklih 10 godina. U zvaničnom delu programa, prisutnima će se obratiti g. Oliver Roegl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke, g. Herbert Stepic, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International-a, kao i g. Dejan Šoškić, guverner Narodne banke Srbije.

lang=“sh-YU“>

Tom prilikom, g. Stepic će, u ime Raiffeisen banke, Sekretarijatu za dečiju zaštitu grada Beograda uručiti ček u iznosu od 100.000 evra namenjenih izgradnji prvog Inkluzivnog servisnog centra u Srbiji.

lang=“sh-YU“>

Ova velika donacija rezultat je želje Raiffeisen banke da deceniju svog rada u Srbiji obeleži i velikom dobrotvornom kampanjom u okviru projekta „Teleton“, koji banka četvrtu godinu zaredom realizuje u saradnji sa Radio televizijom Srbije i Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije. Inkluzivni centar, koji će biti izgrađen na teritoriji opštine Zvezdara, ima za cilj da omogući uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u lokalnu zajednicu, da pomogne razvoju tolerancije zajednice prema različitosti, kao i ranoj intervenciji i stimulaciji razvoja u cilju ublažavanja sekundarnih posledica razvojnih smetnji i socijalne isključenosti. Cilj organizatora i Raiffeisen banke, kao generalnog pokrovitelja kampanje „Teleton“ je, pre svega, da izgradnjom novih kapaciteta pomognu ovom ugroženom segmentu društvene zajednice, kao i da podignu svest društva o problemima sa kojima se oni suočavaju.

Pročitajte i ovo...