Home VestiBiznis & Finansije Vizz Air otvorio operativni centar u Beogradu

Vizz Air otvorio operativni centar u Beogradu

by bifadmin

Niskotarifna aviokompanija Vizz Air je u Beogradu otvorila operativni centar i uvela još pet novih linija za evropske gradove.

Nove linije iz Beograda su za Brisel, koja startuje danas, a Vizer će od 1. aprila leteti i za Stokholm, od 2. za Memingen u Nemačkoj, a od 3. aprila i za Geteborg i Ajndhoven.

Iz rukovodstva ove kompanije kažu da je Vizz Air od 20. juna prošle godine do marta 2011. u Beogradu prodao 300.000 karata i prevezao 87.000 putnika, a nakon otvaranja operativnog centa planira da prevozi 300.000 putnika godišnje.

Operativni centar ove kompanije u Beogradu je 13. po redu u Evropi, a u njemu je trenutno zaposleno 38 pilota i članova kabinskog osoblja. U planu je zapošljavanje oko 290 radnika. Iz Vizz Aira kažu da su došli u Srbiju sa namerom da preuzmu vodežu poziciju na tržištu, a generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Velimir Radosavljević misli će već u aprilu Vizz Air doći na drugo mesto po broju prevezenih putnika sa beogradskog aerodroma, sa prevezenih oko 26.000 putnika. Prema rečima Radosavljević ova kompanija pokazuje redovnost u saobraćaju i „potpuno adekvatan odnos prema putnicima“.

Pročitajte i ovo...