Home VestiBiznis & Finansije AIESEC projekat: „Odgovorni mladi, održiva budućnost“

AIESEC projekat: „Odgovorni mladi, održiva budućnost“

by bifadmin

Studentska organizacija AIESEC u okviru programa „Odgovorni mladi, održiva budućnost“ organizujeprojekat na temu recikliranja koji je edukativnog karaktera, namenjen učenicima nižihrazreda osnovnih škola.

Osnovni cilj projekta jeste da se pozitivno i kreativno utiče na svest dece o značaju prirode i pomogne im daizrastu u drušveno odgovorne ljude koji će znati kako da čuvaju našu planetu.

Programom su obuhvaćene interaktivne radionice u školama, održane od početka marta do kraja aprila, kojesu na kreativan način podsticale decu da čuvaju prirodu. Radionice na projektu držali su volonteri, koji su seoprobali u radu sa decom, stekli iskustvo u školskoj nastavi i videli kako je to raditi sa najmlađima. Studentisu dobili priliku da se edukuju i doprinesu promociji ideje o održivom razvoju. Zainteresovani su imalimogućnost da pohađaju obuku u Vladi Republike Srbije, koja za cilj ima širenje svesti o održivom razvoju i udrugim gradovima Srbije.

Kao završnica projekta, 23. aprila održaće se Dan oslikavanja eko-torbi na platou ispred tržnog centraUšće, gde će nekoliko stotina mališana oslikavati torbe u cilju promocije smanjenja upotrebe nerazgradivihkesa.

Više informacija o ovom i drugim projektima možete pronaći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs

Pročitajte i ovo...