Home VestiBiznis & Finansije Banca Intesa najavila izgradnju nove upravne zgrade u Beogradu

Banca Intesa najavila izgradnju nove upravne zgrade u Beogradu

by bifadmin

Banca Intesa započinje izgradnju nove upravne zgradeu Beogradu kako bi objedinila sve upravne celine banke i stvorila bolje usloveza dalje unapređenje poslovanja.Vrednost nove upravne zgrade koja će imati preko 32.000 kvadratnihmetara je 45 miliona evra. Banka planira da se sa pripremnim građevinskimradovima počne do kraja tekuće godine, s tim da je planirani završetak svih radovapredviđen za poslednji kvartal 2013. godine.

Ova savremena poslovna zgrada koja će biti na raskrsnici Bulevara MihajlaPuipina i Ulice Trešnjinog cveta, koncipirana je kao moderan poslovni objekat u kojiće smestiti 1000 zaposlenih, projektovan u skladu sa najsavremenijim trendovimau arhitekturi. Zgrada koja će imati 12 spratova i tri podzemna nivoa biće sedište icentrale Intesa Leasinga, ali i ostalih kompanija koje će poslovati na srpskom tržištu.

U okviru banke predviđen je i vrtić za decu zaposlenih, medicinski i trening centri,restoran za zaposlene, ali i „zelena“ odmorišta kao eko oaze namenjene za predahtokom pauze.

Nova upravna zgrada Banke je prva zgrada na teritoriji uSrbiji koja će poneti LEED sertifikat u kategoriji novoizgrađenih objekata. Ekološki način gradnjeće sa jedne strane dugoročno uticati na poslovne rezultate zahvaljujućiuštedama na troškovima, dok će sa druge strane doprineti racionalijem korišćenjuprirodnih resursa kao što je upotreba energije i vode, emitovanja ugljen dioksidai upravljanja otpadom.

Pročitajte i ovo...