Home VestiBiznis & Finansije Imlek uvozi krave

Imlek uvozi krave

by bifadmin

Kao odgovor na ukupnu situaciju na tržištu mleka u Srbiji i regionu, kompanija Imlek donela je odluku da uveze 2.000 junaca ukupne vrednosti od oko četiri miliona evra radi ustupanja farmerima. Odluka je doneta sa ciljem što efikasnijeg prevazilaženja trenutnog, izuzetno teškog perioda u primarnoj proizvodnji mleka u Srbiji.

Holštajn junice, najkvalitetnijeg rasnog sastava sukcesivno će se uvoziti iz Nemačke i ustupati farmerima. Oni će isplaćivati „Imlek“-u vrednost dobijenih junica iz kredita koji će im biti odobren od strane banaka. Pored kredita za junice, farmeri će koristiti i kredit za investiranje u muznu opremu, objekte i proširenje kapaciteta farmi ukupne vrednosti od oko milion evra. Takođe, imlek će subvencionisati 2 odsto kamate, što na celokupan iznos kredita farmera iznosi oko 285.000 evra.

„Situacija na tržištu mleka u Srbiji trenutno nije na zavidnom nivou, stoga je Imlek kao jedna od vodećih kompanija domaće mlekarske industrije, odlučio da se uhvati u koštac sa postojećim problemom i preuzme odgovornost za prevazilažnje istog“, izjavila je Svetlana Glumac, Direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods Group- e.

Pročitajte i ovo...