Home VestiBiznis & Finansije Ja štitim Moj dinar

Ja štitim Moj dinar

by bifadmin

Prepoznajući problem nedovoljne zaštite i informisanosti potrošača u finansijskom sektoru (finansijskim, bankarskim i uslugama osiguranja) u Srbiji, u martu 2011. godine osnovano je udruženje građana „Moj dinar“.

Ciljevi Udruženja su razvijanje finansijske pismenosti na lokalnom i regionalnom nivou i obrazovanje potrošača u vezi sa korišćenjem finansijskih proizvoda (kredita, lizinga, svih vrsta bankovnih računa, platnih kartica, investicionih i penzionih fondova, svih vrsta osiguranja i ostalih srodnih proizvoda).

Oblast finansijskih usluga je važna za sve potrošače, ne samo u Srbiji, nego i u čitavom svetu. Finansijske usluge olakšavaju kupovinu, podstiču štednju i investicije i osiguravaju od rizika. Složenost i visoki rizici mnogih finansijskih usluga, brojne inovacije koje se skoro svakodnevno uvode, a posebno njihov dugoročan karakter, daju obavezu postojanja efikasne zaštite potrošača.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva Udruženje će organizovati različite vrste obrazovnih programa, savetovalište organizovati savetovališta i sprovoditi istraživanja, a zarad pružanja informacija građanima u domenu finansijskih proizvoda. „Moj dinar“ je nevladina i nestranačka organizacija iz Novog Sada čije je sedište u ulici Rumenačka 21/2, Novi Sad.

Više informacija o Udruženju pronađite na www.mojdinar.org

Pročitajte i ovo...