Home VestiBiznis & Finansije Italijanski privrednici će zastupati banatske opštine pred evropskim fondovima

Italijanski privrednici će zastupati banatske opštine pred evropskim fondovima

by bifadmin

Italijanski privrednici potpisali su ugovor sa banatskim opštinama o zastupanju pred evropskim fondovima, kako bi opštine lakše dolazile dobespovratnih finansijskih sredstava za razvoj lokalne infrastrukture.

Banatske opštine i preduzeće B.I.C d.o.o. čiji su osnivači pet italijanskih kompanija – članica Italijanske privredne komore iz Isernije (Isernia, Italia) potpisale su ugovor o zastupanju pred evropskim pretpristupnim i pristupnim fondovima.Saradnja podrazumeva zastupanje opština pred evropskim fondovima radi dobijanja bespovratnih finansijskih sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata.

U skladu sa potrebama svake opštine, kompanija B.I.C. d.o.o. će konkurisati za projekte iz oblasti ekologije i životne sredine, obnovljivih izvora energije, javnih infrastrukturnih radova, poljoprivrede, turizma i usluga – za koje će novac biti obezbeđen iz pretpristupnih i pristupnih fondova Evropske unije.

Ugovor su potpisali Elviro Ici, predsednik kompanije B.I.C. d.o.o., i predsednici opština Kikinda, Zrenjanin, Nova Crnja, Novi Kneževac, Senta i Kanjiža.

„Evropski fondovi planiraju značajna finansijska sredstva upravo za balkanske zemlje, jer one imaju ili će uskoro steći status kandidata za članstvo u Evropskoj Uniji. Kompanija B.I.C. d.o.o. raspolaže iskustvom i tehničkim znanjem, i spremna je da uloži vlastite resurse u turistički, energetski i građevinski sektor na ovom tržištu“, kazao je Elviro Ici, predsednik kompanije B.I.C. d.o.o.

Kompanija B.I.C. d.o.o. je mreža preduzeća i stručnjaka koja pruža konsultantske usluge javnim, privatnim preduzećima i opštinama u svim fazama izrade projekta, od planiranja, preko izrade do učestvovanja na evropskim tenderima za dobijanje finansijskih sredstava, a posle dogovora sa banatskim opštinama u planu joj je saradnjai sa ostalim opštinama u celoj Srbiji.

Pročitajte i ovo...