Home VestiBiznis & Finansije Izveštaj Tigra za prvi kvartal 2011.

Izveštaj Tigra za prvi kvartal 2011.

by bifadmin

Upravni odbor Tigar a.d. usvojio je izveštaj o poslovanju za prvi kvartal 2011. godine i konstatovaonastavak pozitivnog trenda poslovnih aktivnosti sa poslovnom dobitiod 18.9 miliona dinara.

Na konsolidovanom nivou prihodi od prodaje su za trećinu veći u odnosu na prvi kvartal prethodne godine. Ključni proizvodni program kompanije – gumena obuća, u posmatranom periodu, beleži rast i u proizvodnji i u prodaji. Ostvareni rast izvoza u ovom programu iznosi 76 odsto, a dominantno tržište je i dalje Evropska unija.

Tigar a.d. je u prvom kvartalu 2011. godine ostvario konsolidovanu neto dobit od 18.9 miliona dinara. Najveći izazov, u narednom periodu, biće dostizanje planiranih ciljeva za ovu godinu, koji podrazumevaju dalji rast prodaje i ispunjenje zahteva kupaca u programu obuće. Kod fabrike tehničke gume očekuje se veće tržišno prisustvo proizvoda od reciklata u zemlji i regionu.

Upravni odbor je, na ovoj sednici, Godišnju skupštinu akcionara zakazao za 24. jun 2011. godine. Pravo učešća u radu Skupštine imaće akcionari koji su na dan zakazivanja sednice, 16. maja 2011. godine, bili evidentirani u knjigu akcionara koju vodi Centralni registar hartija od vrednosti.

Pročitajte i ovo...