Home VestiBiznis & Finansije Kompanija „austrotherm d.o.o” obeležila deset godina poslovanja na srpskom tržištu

Kompanija „austrotherm d.o.o” obeležila deset godina poslovanja na srpskom tržištu

by bifadmin

Kompanija „Austrotherm d.o.o”, lider u proizvodnji termoizolacionih materijala na tržištu Srbije, obeležila je danas deset godina od početka poslovanja. Austrijski koncern „Schmid Industrie Holding“, kojem između ostalih pripada i grupacija „Austrotherm International“, doneo je 2001. godine odluku o osnivanju srpske “kćerke” kompanije „Austrotherm d.o.o” sa sedištem u Valjevu, gde je 2003. godine izgrađena i puštena u pogon fabrika za proizvodnju termoizolacionih materijala od EPS-a (ekspandiranog polistirena, tj. „stiropora“). Vrednost grin fild investicije iznosila je četiri miliona evra. 2005. godine je kompanija preuzela i dva do tada konkurentska proizvodna pogona – u Nišu i Srbobranu – čime je preuzela lidersku poziciju na tržištu.

„Dugogodišnje iskustvo i stručnost pomoglo nam je da se uvrstimo među vodeće proizvođače termoizolacionih materijala u Evropi. Danas „Austrotherm International” posluje u 10 zemalja sa ukupno 17 proizvodnih pogona. Kontinuirano uvodimo svetsku praksu u naše poslovanje kroz primenu kvalitetnih termoizolacionih materijala koji doprinose uštedi energije, odnosno energetskoj efikasnosti. Naši zaposleni, stručnjaci su u oblasti niskoenergetskih i pasivnih kuća i našom ekspertizom pokušavamo da utičemo i na promenu navika potrošača u Srbiji”, izjavio je Peter Schmid, generalni direktor Austrotherm GmbH.

Ovom prilikom kompaniji je za dosadašnja ulaganja u razvoj srpske privrede, dodeljena i plaketa Privredne komore Srbije, koju je uručila potpredsednica Komore gospođa Vidosava Džagić. Od početka svog poslovanja u Srbiji, kompanija „Austrotherm d.o.o” konstantno ulaže u modernizaciju proizvodne opreme, pre svega u svom XPS-pogonu u Nišu (proizvodnja termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistirena), ali i u EPS-pogonima na sve tri lokacije. Osnovna delatnost kompanije jeste proizvodnja izuzetno kvalitetnih XPS- i EPS-termoizolacionih materijala, profila, polietilenskih proizvoda i ploča za unutrašnju gradnju.

„Danas sarađujemo sa više od 200 srpskih trgovaca građevinskim materijalima, a gotovo nijedan bitan građevinski projekat nije prošao, a da u njemu nismo učestvovali. Među njima su PC “Ušće”, Delta City, Airport City, Univerzitetsko naselje „Belville“, Avalski toranj i mnogi drugi. Naš cilj u narednom periodu je da još više proširimo saradnju i sa drugim strukturama u branši, pre svega sa arhitektama i investitorima, kao i konstantno unapređenje kvaliteta naših proizvoda i usluga” rekao je Dragomir Ilić, generalni direktor „Austrotherm d.o.o”.

Pročitajte i ovo...