Home VestiBiznis & Finansije Novosadski sajam donosi Gradu nekoliko miliona evra samo od smeštaja

Novosadski sajam donosi Gradu nekoliko miliona evra samo od smeštaja

by bifadmin

Poljoprivredni sajam koji u Novi Sad dovodi 15.000 stranaca, trebalo bi da i ove godine gradu donese zaradu merenu u milionima evra.

Samo dok se plati smeštaj, a bukvalno svih 2.500 hotelskih kreveta u gradu je prebukirano, u ugostiteljstvo će se sliti najmanje milion evra.Tu je i vanpansionska potrošnja koja, prema očekivanjima, neće biti ispod 10 evra po danu, a to znači još najmanje milion evra. Kraj nije ni blizu jer uz strane turiste, za sedam dana kroz Novi Sad prođe ni manje ni više već – 650.000 posetilaca.

Novine su pune oglasa u kojima se stanovi u okolini zgrade Sajma izdaju za 50 evra po danu ili čak za 20 evra po osobi dnevno. Pošto u jedan stan Novosađani smeštaju i po petoro učesnika sajma, računica pokazuje da se iduće nedelje mogu nadati zaradi i do 700 evra.

Osim, toga, već godinama naplaćuju i parking ispred zgrade i do 1.000 dinara na dan, svesni da je to nelegalno i da rizikuju kazne od 5.000 dinara, ali se posao isplati jer zarada doseže i do 100 evra.

Čak su i luksuzni hoteli formirali posebne cenovnike.Mesta za Poljoprivredni sajam bukiraju se još u januaru. To je, uz „Egzit“, jedina manifestacija kada su unapred rasprodati i najskuplji apartmani u gradu, u hotelu „Park“, koji staju i 25.000 dinara za noć.

Pročitajte i ovo...