Home VestiBiznis & Finansije Noćna prohibicija naišla na osudu javnosti

Noćna prohibicija naišla na osudu javnosti

by bifadmin

Odluka Skupštine grada Beograda kojom se zabranjuje prodaja alkoholnih pića u svim prodavnicama nakon 22 sata stupila je na snagu pre mesec dana. Od danas međutim kreće kažnjavanje onih koji ne poštuju odluku, a u isto vreme i protest ispred hotela Palas zbog „uvođenja prohibicije“.

Naime, ispred Palasa će se okupiti mladi koji su „protiv neustavne zabrane prodaje alkohola posle 22h“ sa duhovitim parolama poput one da su alkoholičari ustvari oni koji piju preko dana. Oni nas podsećaju da je ova odluka novosadskih lokalnih vlasti nedavno oborena od strane Ustavnog suda, te se očekuje da neko od Beograđana pokrene isti postupak.

Da podsetimo, gradske vlasti u Beogradu su, iz nekog razloga želeći da otrezne narod, donele odluku da ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti na teritoriji grada koji se nalaze u stambenim zgradama radnim danima mogu raditi do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći, dok će muziku gasiti sat ranije. Takođe, zabranjeno je prodavati alkohol od 22h do 6 sati ujutru. Ovaj potez će najviše uticati na male trgovce kojima najviše noćnih kupaca zapravo kupuje alkohol a ne švarglu i kiselu pavlaku, ali s obzirom na to da je naša moćna ekonomija na zdravim nogama, ovo je okarakterisano kao altruistički poduhvat.

Pročitajte i ovo...