Home VestiBiznis & Finansije Otvoren digitalni arhiv RGZ-a

Otvoren digitalni arhiv RGZ-a

by bifadmin

Republički geodetski zavod otvorio je digitalni arhiv za celu teritoriju Srbije u Beogradu. Glavna delatnost digitalnog arhiva je prevođenje analogne dokumentacije u digitalni oblik svih dokumenata sa cele teritorije Republike Srbije.

Cilj digitalnog arhiva je da se uspostavi održiv sistem za konverziju analogne dokumentacije u digitalni oblik za dobrobit svih građana Srbije.

“Cilj projekta je da se sva arhivska dokumentacija koja postoji u Republici Srbiji, prevede u digitalni oblik i bude dostupna građanima. U planu nam je da pokrenemo i aplikaciju kako bi svaki građanin imao dostupne informacije, što će dovesti do ubrzanja i uštede vremena za naše krajnje korisnike “, rekao je direktor Nenad Tesla, direktor Republičkog geodetskog zavoda.

Realizaciji projekta su pomogli Norveška Vlada sa opremom i nameštajem, iz sredstava Svetske banke renovirane su prostorije, dok je Švedska Vlada donirala sredstva za opremu i obuku zaposlenih koji će raditi u Digitalnom arhivu Republičkog geodetskog zavoda.

Pročitajte i ovo...