Home VestiBiznis & Finansije Klub 27 proširio članstvo

Klub 27 proširio članstvo

by bifadmin

Proglašenjem 15 novih članova Kluba 27 i uručivanjem nagrada ukupne vrednosti 1,2 miliona dinara, završen je četvrti konkurs Erste Banke čiji je cilj javna afirmacija mladih i talentovanih ljudi.

Glavne nagrade, po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke, dobili su Tamara Dobranić, Marija Jelić i Uroš Matić.

Tamara, pobednica u kategoriji umetnosti, je mlada harfistkinja i profesor u muzičkoj školi, član Beogradske filharmonije i dobitnica brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Marija, kojoj je žiri dodelio glavnu nagradu za prirodne nauke, a istovremeno je dobila i najveći broj glasova javnosti, jedina je sa prostora bivše Jugoslavije koja je osvojila tri olimpijske medalje na svetskim matematičkim olimpijadama. U kategoriji društvenih nauka, najbolji je bio Uroš, student arheologije, stručni saradnik Istraživačke stanice Petnica i spoljni saradnik Muzeja afričke umetnosti u Beogradu.

I javnost je imala priliku da glasa putem Interneta i sms poruka, birajući svoje favorite. Nakon gotovo mesec dana, koliko je trajalo javno glasanje, od ukupno 30 finalista, koji su po oceni žirija ušli u uži izbor, 12 prvoplasiranih (po četiri iz svake kategorije) nagrađeno je sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Pročitajte i ovo...