Home VestiBiznis & Finansije „Empowernet“ – sinergija finansijskog i civilnog sektora

„Empowernet“ – sinergija finansijskog i civilnog sektora

by bifadmin

Banca Intesa i evropska mreža nevladinih organizacija Euclid potpisali su memorandum o saradnjiizmeđu finansijskog i neprofitnog sektorau budućim projektima Evropske unije u Srbiji koji imaju za cilj jačanje sinergije i povezanosti srpskog civilnog sektora sa ovim sektorom u zemljama EU, edukaciju i razumevanje načina i mogućnosti civilnog društva u procesu evrointegracija, ali i finansijsku održivost zasnovanu na međusobnoj saradnji i razmeni iskustva.

Saradnja je nastala po ugledu na iskustva matične Intesa Sanpaolo grupacije koja kao jedna od vodećih banaka u evrozoni već godinama sarađuje sa Euclid Network i učestvuje u projektima finansijske inkluzije i jačanja civilnog društva. U nastojanju da pored podsticaja koji pruža realnom sektoru, podrži i razvoj civilnog društva, Banca Intesa je odlučila da koristeći svoje globalno iskustvo pomogne u jačanju finansijske održivosti nevladinih organizacija u Srbiji.

“Imajući u vidu da je preduslov za dalji prosperitet zemlje jako građansko društvo, banka će osluškujući potrebe ovog sektora, kroz partnerstvo sa Euclid Network, staviti na raspolaganje svoju ekspertizu i iskustvo.“, izjavio je Marko Kapelini (Mraco Capellini), zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa.

U prvoj fazi saradnje ekspertski tim sastavljen od predstavnika Banca Intesa i Euclid Network će u narednih šest meseci obići oganizacije civilnog društva u svim većim gradovima Srbije kako bi se upoznali sa potrebama i izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Nakon detaljne analize situacije inicijatori projekta će na osnovu dobijenih podataka razvijati strategiju modela finansijske održivosti za neprofitni sektor.

Pročitajte i ovo...