Home VestiBiznis & Finansije Kako platiti letovanje?

Kako platiti letovanje?

by bifadmin

Portalbanke.online.rs istraživao je da lisu za plaćanje turističkih putovanja povoljniji specijalizovani krediti, namenski potrošački ili plaćanje u gotovini.

Turističke agencije sve više prilagođavaju svoju ponudu i omogućavaju klijentima posebne pogodnosti pri plaćanju. Najčešće su to popusti za rane uplate (first minute ponude) i rezervacije u poslednjem momentu (last minute ponude), koje su ujedno i najpovoljnije.

Međutim, građani koji ne mogu na ovaj način da planiraju odmore, pribegavaju plaćanju na rate ili kreditimaposlovnih banaka.Otprilike trećina banaka koje posluju na domaćem tržištu nudi specijalizovane turističke kredite koji služe samo toj nameni.

U većini banaka za ovu namenu su ponuđeni klasični potrošački krediti. Kompletnu ponudu potrošačkih kredita sa detaljima možete pogledati u okviru uporednog prikaza potrošačkih kredita banaka u Srbiji.

Ukoliko ste se odlučili za domaće turističke aranžmane najpovoljnija opcija su subvencionisani potrošački krediti, kod kojih nominalna kamatna stopa iznosi 7,5% uz rok otplate od 36 meseci.

Pored potrošačkog kredita kojim se zahteva pravdanje namene troškova, možete podići i gotovinski kredit koji je povoljniji u smislu da je nenamenski, pogotovo ako planirate letovanje u sopstvenoj režiji tako da ste u mogućnosti da delom kredita finansirate i usputne neočekivane troškove tokom putovanja.

Detalje o aktuelnoj ponudi nenamenskih gotovinskih kredita možete pogledati u uporednom prikazu gotovinskih kredita banaka u Srbiji.

Ova vrsta kredita vam omogućava nenamensko trošenje raspoloživih sredstava, tako da ste u mogućnosti uklopiti više vrsta troškova u iznos kredita i posvetiti se planiranju drugih daleko zanimljivijih detalja koji čine odmor. Pri tom naravno morate brinuti o opciji koja najviše odgovara vašem planu ali i koja će vam omogućiti interesantan odmor pun vrednih uspomena.

Pročitajte i ovo...