Home VestiBiznis & Finansije Nagradni konkurs za preduzetnice

Nagradni konkurs za preduzetnice

by bifadmin

Opportunity banka je drugi put po redu raspisala nagradni konkurs „Žena za 5“,koji realizuje uz podršku Minstarstva za rad i socijalnu politiku i Nacionalne agencija za regionalni razvoj,u cilju podsticaja ženskog preduzetništva.Pobednici konkursa će biti uručena nagradarobnog karakterau vrednosti od 500.000 dinaraza namensko investiranje u razvoj i unapređenje vlastitogposlovanja.

Pravo na učešće u konkursu imaju sve državljanke Republike Srbije koje imaju malo ili srednje preduzeće, poljoprivredno gazdinstvo ili samostalnu delatnost registrovanu na svoje ime. Nagradni konkurs biće otvoren do 5. avgusta 2011. godinePobednici konkursa će biti uručena nagradarobnog karakterau vrednosti od 500.000 dinaraza namensko investiranje u razvoj i unapređenje vlastitogposlovanja.

Član Izvršnog odbora Opportunity banke Frejzer Hjum istakao je da je čak 80 odsto isplaćenih kredita grupacije Opportunity Bank International dato preduzetnicama, dok je taj broj u Srbiji tek 32 odsto. „Naša grupacija bavi se mikrofinansiranjem preduzetnika i poljoprivrednika i na taj način pomaže razvoju ovog osteljivog sektora. Statistika govori da čak 33 odsto malih i srednjih preduzeća u Srbiji ne doživi petu godinu poslovanja, a da je tek 20 odsto preduzeća u vlasništvu žena, što je mnogo manji prosek nego u razvijenim zemljama“, istakao je Hjum.

Pročitajte i ovo...