Home VestiBiznis & Finansije NALED: Ambasadorski timovi za bolju promociju gradova i opština

NALED: Ambasadorski timovi za bolju promociju gradova i opština

by bifadmin

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije proglasila je prvih pet ambasadorskih timova koji će u budućnosti raditi na unapređenju privrednog ambijenta i promociji opština koje imaju sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju. To su Bujanovac, Leskovac, Pirot, Subotica i Vranje.

NALED ambasadori su Vladimir Čupić, predsednik IO Hypo Alpe-Adria banke, David Banjai direktor fabrike Ball Packaging, Roland Haidner finansijski direktor VIP mobile, Jelena Petković izvršni direktor Tigra, Vladan Atanasijević direktor integracionih sistema Asseco SEE.

Osim uspešnih privrednika i predsednika opština ove timove čine i ambasadori Portugala, Slovenije, Španije, Izraela i Slovačke.

Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova Srbije rekao je da je„umrežavanje lokalnih lidera, institucija vlasti i privrede dobar projekat da se preduzetnička ideja sprovede u delo. Država, u ovim promenjenim okolnostima svetske ekonomske krize, mora da igra i aktivnu ulogu promotera ne samo političkog već i ekonomskog“.

Da podsetimo, sertifikаcijа opštinа sa povoljnim poslovnim okruženjem je proces koji promoviše stаndаrde i omogućаvа procenu kvаlitetа uslugа i informаcijа, koje lokаlne vlаsti pružаju preduzećimа. Sertifikаt služi kаo gаrаncijа zа investitore dа opštinа pružа svu neophodnu podršku i uslove zа efikаsnu realizaciju investicija.

Pročitajte i ovo...