Home VestiBiznis & Finansije Žene mogu biti uspešne u agro biznisu

Žene mogu biti uspešne u agro biznisu

by bifadmin

Na konferenciji u organizacijiUSAID Agrobiznis projekta iKancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, pet uspešnihpreduzetnica u agrobiznisu pred preko 200 učesnica Nacionalne Konferencije o Ženama u Agrobiznisu predstavilo je kako planiranje, finasijski menadžment, marketing i prodaja pomažu u uspehu njihovih kompanija.

Otvarajući konferenciju, Susan Fritz,direktorka Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID),je rekla da su „žene oslonac stanovništva u ruralnim krajevima Srbije i njihova uloga u razvoju ne sme biti zanemarena. Zajednice koje obezbede mogućnost da žene imaju vlasništvo nad biznisom kao i da rukovode njime se razvijaju mnogo brže i održivije od drugih“.

„Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja danas će izdvojiti tri miliona dinara za podršku biznis planova preduzetnica iz opština u resoru Kancelarije, koje su već prošli kroz prvi krug obuke koji je USAID Agrobiznis Projekat sprovela”, rekao je ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, dr Sulejman Ugljanin, tokom ovog skupa. Ugljanin je naglasio da će Kancelarija zajedno sa USAID-om u narednom periodu organizovati seriju obuka za potencijalne preduzetnice u opštinama jugozapadne, a kasnije i istočne Srbije u kroz koji bi trebalo da prođe oko 100 preduzetnica.

Pročitajte i ovo...