Home TekstoviNove tehnologije Visa i Google uvode mobilno plaćanje

Visa i Google uvode mobilno plaćanje

by bifadmin

Kompanije Visa Inc, Visa Europe and Google objavile su da je Google dobio globalnu licencu da Visa payWave, inovativni sistem plaćanja koja se bazira na NFC (Near Field Communication) tehnologiji, implementira na svojim mobilnim telefonima. Visa payWave omogućava korisnicima da izvrše brzo i sigurno plaćanje u prodajnim objektima jednostavnim, beskontaktnim prelaskom mobilnog telefona ispred terminala za naplatu, a taj sistem trenutno je prihvaćen na stotinama hiljada prodajnih mesta širom sveta.

Zahvaljujući postignutom sporazumu, banke koje izdaju Visa kartice omogućiće svojim klijentima da kreditne, debitne ili prepaid račune Visa kartica dodaju u Google Wallet, aplikaciju za mobilne telefone koja zapravo „pametni“ telefon pretvara u digitalni novčanik.

“Ovaj sporazum čini Google Wallet dostupnim svim korisnicima računa Visa kartica širom sveta“, rekao je Stephanie Tilenius, potpredsednik sektora trgovine i plaćanja kompanije Google. “Ovo je ključni korak ka ostvarivanju naše zajedničke vizije o budućnosti mobilne trgovine – korak koji omogućava sasvim drugačije iskustvo kupovine, kako za potrošače, tako i za trgovce“.

Ova inovacija uključuje i ranije najavljeni, sopstveni digitalni novčanik kompanije Visa, osmišljen tako da potrošačima omogući plaćanja po principu „klikni da kupiš“ novčanik bi omogućio pristup i računima koji nisu Visa, a sve to uz pomoć ličnog računara ili pametnog telefona. Kupovina će moći da se obavi kako putem interneta, tako i u prodajnim objektima.

Pročitajte i ovo...