Home VestiBiznis & Finansije Kako sve možete štedeti u UniCredit banci?

Kako sve možete štedeti u UniCredit banci?

by bifadmin

UniCredit Banka od ove godine nudi različite vidove oročenja, od standardne štednje u različitim valutama, do Duple štednje u evrima. Takođe ove godine klijenti ušteđevinu mogu da oroče na periode, od mesec dana do 24 meseca, a sve u zavisnosti od valute u kojoj štede.

Klijenti ušteđevinu u dinarima mogu da oroče na periode od 1, 3, 6 i 12 meseci. U zavisnosti od perioda oročenja nominalna kamatna stopa može da dostigne 11,30% godišnje, dok se efektivna kamatna stopa kreće do 11,49% na godišnjem nivou.

Kada je u pitanju štednja u evrima, pored standardnih perioda oročenja aktuelnih i kod dinarske štednje, Banka je uvela štednju na 13, 18 i 24 meseca. Nominalna kamatna stopa za oročenja u evrima od 12 meseci iznosi 5% godišnje, dok se efektivna kreće od 5,08% na godišnjem nivou. Zatim, ukoliko se klijent opredeli da sredstva oroči na period od 13 meseci nominalna kamatna stopa iznosi 5,30% godišnje, dok se efektivna kreće od 5,38% godišnje. Maksimalni period oročenja za štednju u evrima je 24 meseca za koji nominalna kamatna stopa iznosi 5,60%, dok je efektivna 5,53% godišnje.

osim toga, Banka će nastaviti klijentima da nudi Duplu štednju u evrima na period oročenja od godinu dana, sa nominalnom kamatnom stopom od 5% godišnje i efektivnom od 5,36% na godišnjem nivou. Ovaj vid štednje klijentima omogućava da unapred pripisanu kamatu ponovo oroče i na taj način ostvare dodatnu kamatu. Na primer, ukoliko klijent oroči iznos od 15.000 evra na 12 meseci, na sam dan oročenja će na njegov ulog biti pripisana kamata u iznosu od oko 686,25 evra, dok će kamata na ovaj reinvestirani iznos biti oko 31,40 evra. Iznos glavnice i pripisane kamate od oko 15.686,25 evra će klijentu biti isplaćen po isteku perioda oročenja.

Pročitajte i ovo...