Home VestiBiznis & Finansije Uskoro Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja iSEC

Uskoro Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja iSEC

by bifadmin

Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja iSEC ove godine biće održan u periodu od 2. do 5. novembra u hali 3 Beogradskog sajma, na površini od 2000 kvadratnih metara izlagačkog prostora, uz učešće 55 direktnih izlagača i preko 200 predstavljenih kompanija iz 35 zemalja. Uviđajući značaj novih tehnologija i njihovu primenu u različitim segmentima bezbednosti, Beogradski sajam je prošle godine sa velikim uspehom organizovao prvi sajam iSEC proširujući ove godine izlagački asortiman, broj pratećih stručnih programa i poslovnih susreta.

Na ovom sajmu kao izlagači ili učesnici konferencija, razgovora i organizovanih poslovnih susreta, učestvuju gotovo sve najveće domaće security kompanije, državne i strukovne institucije koje se bave bezbednošću, počev od Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je pokrovitelj ove manifestacije, Ministarstva odbrane, Uprave za digitalnu agendu, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, pa sve do strukovnih udruženja iz oblasti bezbednosti, kao što su Udruženje privatne bezbednosti Privredne komore Srbije, Grupacija menadžera bezbednosti finansijskog i bankarskog poslovanja Privredne komore Srbije, Srpska asocijacija korporativnih menadžera bezbednosti Privredne komore Beograda, Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Srbije, Udruženje E-razvoj za razvoj informacionog društva i mnoga druga udruženja i institucije. Na sajmu će biti predstavljeni najnoviji dometi visokih tehnologija u oblasti javne i privatne bezbednosti, sa impresivnim odzivom izlagača u svim robnim grupama, od tehničke infrastrukture i zaštite objekata, preko najnovijih dostignuća u oblasti moderne tehničke infrastrukture objekata, sistema tehničke zaštite, automatizacije i upravljanja pametnim objektima do informacione i ICT bezbednosti, zaključno sa fakultetima, strukovnim udruženjima i specijalizovanim medijima.

U godini svetske ekonomske krize sajam iSEC beleži povećanje od 50 % u broju prijavljenih direktnih izlagača i preko 100% u broju zastupljenih brendova, što predstavlja veliki uspeh i pokazuje da ovaj sajam učvršćuje poziciju relevantne godišnje izložbe visokih bezbednosnih tehnologija u našem okruženju.

Na sajmu će biti predstavljeni tehnički sistemi zaštite i automatizacije u funkciji zaštite kritične javne infrastrukture, kontrole i nadzora aerodroma i pograničnih zona, tehnika za obezbeđenje javnih skupova i događaja visokog rizika, tehnička zaštita institucija visokog rizika, tehnika bezbednosti u saobraćaju, integracija bezbednosti i upravljanja objektima i poslovanjem, tehnička infrastruktura objekata, automatizacija objekata – inteligentne zgrade, pametne kuće, tehnika obezbeđenja maloprodaje – integracija sa POS sistemima, korporativna i industrijska bezbednost, bezbednost finansijskih institucija, bezbednost telekomunikacione infrastrukture i objekata, zaštita energetskih objekata, termalni sistemi video nadzora i specijalne aplikacije.

Na ovogodišnjem sajmu iSEC prvi put se pojavljuje izlagačka grupacija informaciona bezbednost i upravljanje podacima, u privredi, državnim institucijama i kod fizičkih lica (sBIT), čuvanje i zaštita podataka, bezbednost u primeni kvalifikovanih elektronskih sertifikata za pravna i fizička lica (sBIT), tehnika za prevenciju visokotehnološkog kriminala (sBIT), primena novih tehnologija i kontrola pristupa finansijama, bezbednost interneta i socijalnih mreža (sBIT), bezbednost podataka na kompjuterima lokalno i u “Oblaku”, tehnika za bezbedne transakcije i komunikacije korišćenjem mobilnih i IP tehnologija. Više nego na ranijim sajmovima informaciona i IT bezbednost, sigurnost i zaštita podataka, kao veoma aktuelna oblast bezbednosti, biće na ovom sajmu predstavljena sveobuhvatno, poučno i korisno ne samo za specijaliste nego i za poslovne posetioce i građanstvo. Proširujući tematiku sajma bezbednosti i na ovu široku oblast veoma burnog razvoja, okupivši najznačajnije domaće ICT bezbednosne kompanije očekujemo posetu specijalista i korisnika iz ove oblasti, sistem administratora, internet provajdera, ICT bezbednosnih stručnjaka…
Radno vreme sajma iSEC tokom prva tri dana biće od 10 do 17 h, osim poslednjeg dana kada će sajam biti otvoren za posetioce od 10 do 15 h.
Za poslovne posetioce ulaz na sajam je besplatan, uz obaveznu prethodnu registraciju na sajtu www.isec-expo.rs ili registraciju na ulazu u halu 3, dok je za ostale posetioce cena ulaznice 300 dinara. Parking unutar sajamskoj kruga naplaćivaće se po ceni od 100 din/sat za sve „motorizovane“ posetioce.

Pročitajte i ovo...