Home VestiBiznis & Finansije Uspešan nastup srpskih kompanija na sajmu ANUGA

Uspešan nastup srpskih kompanija na sajmu ANUGA

by bifadmin

Trinaest srpskih prehrambenih kompanija učestvovalo je na najvećem svetskom sajmu ANUGA 2011 u Kelnu, održanom između 8. i 12. oktobra, gde je zabeležilo dobre rezultate prodaje.

Šest kompanija izlagale su u sklopu nacionalnog paviljona i to: MasterFrigo, Pionir, Healthy Fruit (Agrograf), Frigonais, Foodland i Agranela.Ostalih sedam kompanija izlagalo je samostalno.

Kompanije su objavile da su realizovale prodaju u vrednosti od 2 milionadolara a da se za izvoz robe u vrednosti od 3,2 miliona dolara još uvekvode pregovori. Voće i proizvodi od voća uglavnom se plasiraju na tržišteEU dok će konditorski proizvodi od sada moći da se nađu i na tržištimaMongolije, Tajvana, Libana, Južne Afrike i Izraela.

Smrznuto, sveže i suvo voće, pirei, džemovi, sokovi i konditorskiprozivodi samo su deo širokog asortimana prozvoda koji bili izloženi naovogodišnjem sajmu.

Učešće srpskih kompanija na ovogodišnjem sajmu pomogli su Agrobiznisprojekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Privrednakomora Srbije.

Svake druge godine, kompanije iz celog sveta okupljaju se na sajmu ANUGA uKelnu i prezentuju svoje proizvode predstavnicima prehrambene industrije.Na sajmu ANUGA 2011, izlagalo je 6.596 kompanija iz 100 zemalja. Preko155.000 ljudi iz 180 zemalja posetilo je sajam ove godine.

Pročitajte i ovo...