Home VestiBiznis & Finansije Ilirika Beograd preuzela upravljanje FIMA novac otvorenog investicionog fonda

Ilirika Beograd preuzela upravljanje FIMA novac otvorenog investicionog fonda

by bifadmin

Društvo za upravljanje investicionim fondovima (DZU) Ilirika a.d. Beograd, posle postignutog dogovora sa DZU Fimom invest, danas je i zvanično preuzela upravljanje FIMA novac investicionim fondom.

Uz saglasnost Komisije za hartije od vrednosti, DZU ILIRIKA je ovim preuzimanjem ponudila ulagačima i fond očuvanja vrednosti imovine koji ulaže u depozite i kratkoročne hartije od vrednosti. Posle preuzimanja Deltinih fondova, ranije ove godine, Ilirika je prvo društvo koje u Srbiji ima 5 investicionih fondova.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova iznosi 1,453,668,247.53 dinara. dok je tržišni udeo ILIRIKE DZU 14,44 procenata. Ilirika je tom drugom akvizicijom ove godine došla u sam vrh po visini sredstava kojima upravlja u iznosu od preko 2 miliona evra, kao i po broju fondova pod upravljanjem. Društvo pod upravom ima najširu ponudu za investiranje u investicione fondove: Ilirika Gold – prvi sektorski fond koji ulaže u zlato i ostale plemenite metale, Ilirika Global – fond za ulaganje u najbolje strane akcije, Delta Dynamic – fond za ulaganje u domaće hartije, Delta Plus – fond za balansirano ulaganje koji ulaže deo imovine u obaveznice, kao i Fima novac investicioni fond.

Pročitajte i ovo...