Home TekstoviNove tehnologije RNIDS i UNICEF donirali računare „Školama bez nasilja“

RNIDS i UNICEF donirali računare „Školama bez nasilja“

by bifadmin

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) donirao je 14. decembra šest računara školama iz manjih sredina, u kojima se uspešno sprovodi program „Škola bez nasilja“. Ovaj program, čiji je cilj stvaranje bezbedne i podsticanje sredine za učenje i razvoj dece, već šest godina uspešno sprovodi UNICEF u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke i brojnim partnerima.

„Kao društveno odgovorna organizacija, RNIDS rado učestvuje u projektima koji za cilj imaju unapređenje našeg društva, posebno kada je u fokusu poboljšanje uslova rada i obrazovanja dece. U svetlu toga prepoznali smo značaj UNICEF-ovog programa „Škola bez nasilja“ i poželeli da ga podržimo doniranjem računara školama koje uspešno sprovode ovaj program. Time ćemo im olakšati rad na svim aktivnostima, kao i komunikaciju sa drugim školama iz Mreže škola bez nasilja. Voleli bismo da nam se u ovoj aktivnosti pridruže i druge kompanije i da daju svoj doprinos borbi protiv nasilja u osnovnim školama“, izjavio je Predrag Milićević, menadžer za komunikacije RNIDS-a.

Nove računare dobile su osnovne škole: „Sveti Sava“ iz Čitluka, „Brana Pavlović“ iz Konjuha, „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja, „Siniša Janić“ iz Vlasotinca, „Knez Lazar“ iz Velikih Kupaca i „Vuk Karadžić“ iz Surdulice. „Podrška koju korporativni sektor, pojedinci i brojne organizacije na različite načine pružaju programu „Škola bez nasilja“ je izuzetno značajan, jer se on finansira isključivo sredstvima prikupljenim u lokalnoj zajednici. Donacijom računara od strane RNIDS-a šest škola će biti u mogućnosti da svoje primere pozitivne prakse razmeni sa drugim školama u programu i da tako uče jedni od drugih. Pred celom zajednicom su veliki izazovu u borbi protiv nasilja i upravo kroz partnerski odnos svih neophodno je i dalje obezbeđivati sredstva za intenzivnije sprovođenje programa i promociju pozitivnih vrednosti među učenicima, nastavnicima i roditeljima“, izjavila je predstavnica UNICEF-a Vesna Savić Đukić.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje RNIDS realizuje u cilju pomoći društvenoj zajednici, a plan je da osim sredstava koje izdvaja za finansiranje razvoja Interneta kod nas, bude aktivniji i u domenu društvene odgovornosti.

Pročitajte i ovo...