Home VestiBiznis & Finansije Makedonci rade dva sata dnevno

Makedonci rade dva sata dnevno

by bifadmin

Državni zavod za statistiku Makedonije objavio je poslednje statističke podatke, koji govore da državljani ove zemlje starosti od 20 do 74 godine u proseku dnevno radedva sata i 18 minuta, dok za konzumaciju hrane i pića izdvajaju dva sata i osam minuta.

Statističke analize pokazale su da makedonski državljani od 24 časa koriste čak 35 odsto za spavanje, odnosno osam sati i 32 minuta dnevno. Makedonci ne zapostavljaju i slobodno vreme kojem posvećuju pet sati i 15 minuta, dok za domaće aktivnosti troše 11 odsto ili dva časa i 38 minuta.

Što se tiče perioda namenjenog slobodnim aktivnostima, statistika pokazuje da muškarci odvajaju više vremena i to pet sati i 45 minuta, a žene četiri časa i 46 minuta. Međutim, muškarci se nisu dokazali u domaćim aktivnostima, pošto jedan čas i 17 minuta posvećuju svom domu, dok za razliku od njih žene domu posvećuju aktivno četiri časa.

Makedonci vole da koriste mobilne telefone i tu su rame uz rame sa visoko razvijenim svetom, a 81,9 odsto porodica poseduje najmanje jedan mobilni aparat.Prema statističkim podacima, oko 47 odsto domaćinstava ima personalni računar koji je povezan sa internetom.

Gledanje turskih serija je hit u Makedoniji, a skoro da nema kuće koja ne poseduje televizor, dok analize potvrđuju da 97,2 odsto građana ima televizor u boji.Mašinu za pranje veša u Makedoniji poseduje 89,4 odsto domaćinstva, a mašinu za pranje sudova 11,6 odsto.

Pročitajte i ovo...