Home VestiBiznis & Finansije Orion dobro poslovao u 2011.

Orion dobro poslovao u 2011.

by bifadmin

Za godinu dana od osnivanja, Orion telekom, drugi operator fiksne telefonije nastavlja podsticaje razvoja i podržavanje liberalizacije domaćeg telekomunikacionog sektora, i godinu završava neočekivano dobrim poslovnim rezultatima.

Orion telekom, drugi operator fiksne telefonije u Srbiji, nakon nešto više od godinu dana poslovanja i pružanja usluga fiksne telefonije i Interneta svojim korisnicima, proširio je paletu svojih usluga uvrštavajući u svoju ponudu i IPTV te na taj način, prvi, domaćem tržištu ponudio integrisane telekomunikacione usluge. Značajno je proširio i geografsku pokrivenost CDMA tehnologijom, u urbanim sredinama dvostruko povećao optičku infrastrukturu, završava poslvnu godinu pozitivnim rezultatima uz ambiciju da u 2012. godini nastavi inevstiranje i razvoj nesmanjenim tempom i to iz sopstvenih izvora finansiranja.

Iako je tržište telekomunikacija u 2011. godini bilo izuzetno turbulentno, donoseći pravu trku u razvoju i implementaciji novih servisa, zaoštrene borbe cenama, smanjenja investicija u telekomunikacioni razvoj, teškoća na polju dalje demonopolizacije, Orion telekom je i pored toga, odgovarajući brzo, fleksibilno i u korist korisnika, uspeo da zadrži poziciju tržišnog izazivača koji ima jasan cilj uz veliki tržišni potencijal. Izbegao je poskupljenja svojih usluga, nudeći istovremeno svojim korisnicima viši kvalitet usluga, ali i uvodeći nove usluge na tržište.

Ono što je 2011. godinu posebno obeležilo je svakako:
– Usluge u ponudi (zaokruženi portfolio)
1. Fiksna telefonije – preko 17,000 korisnika
2. Optička infrastruktura – (Beograd, Novi sad, Niš ~ 600 kom)
3. IP telefonija (VoIP)– preko 20,000korisnika
4. CDMA tehnologija – geografska pokrivenost preko 70% tržišta Srbije
5. Tehnička unapređenja na polju Hosting usluga
6. Wireless Internet – pokrivenost preko 80% telekomunikacionog tržišta Srbije
7. Telehausing (redudantni Data centri – Beograd i Novi Sad)
8. ADSL, D@H, CDMA, Wireles Internet – preko 100,000 korisnika
– Akcije na polju društveno-odgovorne delatnosti kompanije Orion telekom
– Uvođenje IPTV-a uz planirana unapredjenja (HD, Televizija na zahtev, novi kanali, novi autentični korisnički servisi). Orion telekom je prvi Tržištu ponudio uslugu Triple play.
– CDMA – platforma za dalji rast i zauzimanje tržišne niše bez konkurencije (pokrivenost preko 60% telekomunikacionog tržišta Srbije)

Pročitajte i ovo...