Home VestiBiznis & Finansije Večeras počinje 59. festival Kratki metar

Večeras počinje 59. festival Kratki metar

by bifadmin

Projekcijom filma „Sonja“ posvećenom je Sonji Savić, autorke Dragane Kanjevac večeras u 19h u Domu omladine svečano počinje 59. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Pošto je premijerna projekcija dokumentarnog filma “Sonja” rasprodata, najavljena je dodatna projekcija u sali Amerikana Doma omladine Beograda u 21 sat. Zbog velikog interesovanja publike, 150 karata za dodatnu projekciju, po ceni od sto dinara, biće u prodaji 30. marta od 10 sati.

U prvom bloku takmičarskog programa biće prikazano osam kratkih igranih filmova – „Mašinica“, „Gagarin i ja“, „Vreme bliskosti“ i „Zid“ iz Srbije, kao i „Mleko“ (Portugalija), „Dečak laka srca“ (Italija), „Izlazak“ (Australija) i „Vidi me“ (Finska). Na večerašnjem programu je i specijalna projekcija dugometražnog dokumentarca „Jedna žena – jedan vek“ Želimira Žilnika.

U međunarodnoj konkurenciji su 52 strana filma – odabrana među šezdesetak prijavljenih, dok domaći takmičarski program obuhvata 38 filmova, koji su odabrani među stotinak prijavljenih, saopšteno je 23. marta na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda, koja je osnivač Festivala kratkog metra, najstarije od 11 gradskih manifestacija.

O dokumentarcima smo pisali u broju 85 iz marta.

Pročitajte i ovo...