Home VestiBiznis & Finansije Počela nominacija omiljenih domaćih proizvoda

Počela nominacija omiljenih domaćih proizvoda

by bifadmin

Udruženje „Moja Srbija“ je preko interneta pokrenulonominacije za dodelu priznanja potrošača Srbije „Moj izbor 2012“.Internet nominacije će trajati do 25. maja, nakon čega ćeOrganizacioni odbor akcije formirati finalne liste i pokrenutiproceduru za izbor najomiljenijih domaćih proizvoda i brendova.

Priznanje „Moj izbor“ je jedino priznanje u Srbiji koje se dodeljujeisključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvodbude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturuvlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogunominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovihkompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvenaodgovornost i slično.

Istraživanje na osnovu koga će priznanja biti dodeljena se vrši nareprezentativnom uzorku od 2.000 kupaca, i to upravo u supermarketima- na mestu gde građani obavljaju kupovinu. Anketiranje potrošača će seobaviti u sklopu kampanje „Srbija ima kvalitet“ i istoimenog karavana,koji će biti organizovan tokom oktobra i novembra u 20 gradova Srbije.Nakon analize rezultata istraživanja, sredinom decembra,najomiljenijim domaćim proizvođačima će biti uručena prestižnapriznanja.

Cilj kampanje „Srbija ima kvalitet“ je podsticanje razvoja proizvodnjei unapređenja kvaliteta robe i usluga u Srbiji, stvaranje poverenjagrađana u kvalitet domaće robe, kao i promocija kvalitetnih domaćihproizvoda, brendova i usluga.

„Moja Srbija“ poziva građane da svojim glasovima pomognu domaćimproizvodima i brendovima da budu nominovani za nagradu „Moj izbor2012“ na sajtu www.MojIzbor.rs.

Pročitajte i ovo...