Home VestiBiznis & Finansije Pregled današnje štampe: Korupcija u fokusu

Pregled današnje štampe: Korupcija u fokusu

by bifadmin

Evropske novine danas se u velikoj meri bave problemom korupcije u zemljama EU, ali i podsećanjem na avionsku nesreću u Smolensku, za koju prenose ideje poljske opozicije da je bila režirana.

Indenpendent danas piše da su dve najveće britanske lobističke firme pokušale da eksploatišu Evropsku građansku inicijativu, program koji je namenjen uključivanju običnih građana u donošenje političkih odluka u EU. Oni su svojim klijentima obećavali peticije koje bi bile u okviru ovog programa a koje bi im pomogle u ostvarivanju sopstvenih interesa.

Prošlo je dve godine od avionske nesreće u Smolensku u kojoj je i poljski predsednik Leh Kačinjski izgubio život. Poljski opozicioni lider i Lehov brat blizanac, Jaroslav Kačinjski, i dalje tvrdi da je bivši predsednik ubijen, piše Polska The Times.

Petr Kelner, jedan od najbogatijih Čeha, trvdi zaMladá Fronta da je korupcija u Češkoj u poslovnim i političkim krugovima mnogo veća nego u Rusiji.

Der Standard piše da istraživanja pokazuju kako za 91 odsto Austrijanaca parlamentarna istraga o korupciji pojačava negativnu sliku o političkim partijama.

Pročitajte i ovo...