Home VestiBiznis & Finansije U junu se održava sedma Beogradska nedelja dizajna

U junu se održava sedma Beogradska nedelja dizajna

by bifadmin

Sedma Beogradska nedelja dizajna biće održana od 4. do 10. juna, a njen glavni deo, čuvena međunarodna kreativna konferencija koja obuhvata skoro sve oblasti kreativnih industrija, od 7. do 9. juna. Ovogodišnja tema Nedelje dizajna je “Sloboda na kvadrat”.

U okviru Beogradske nedelje dizajna biće organizovan i muzički festival BDW Dizajnights na kome će nastupiti DJ Goldierocks koja uređuje međunarodni muzički radio program British Council-a „Selektor“, kao i muzičke atrakcije Gabin i Luminodisco. I ove godine se održavaju tradicionalne profesionalne radionice BDW Dizajnlabs, kao i izložbe, projekcije filmova, kokteli i promocije po celom gradu pod imenom BDW Dizajnpremieres od čega desetak najvećih u produkciji samog festivala. Najtalentovaniji domaći mladi kreativci i etablirani autori će, takođe, imati priliku da predstave svoje radove u izlozima u centru Beograda u okviru projekta 100% FUTURE SERBIA koji je prošle godine bio veoma zapažen. Zainteresovani i slučajni prolaznici će moći da pogledaju izložene radove usput, tokom šetnje od Kalemegdana do Slavije, vodeći se mapom projekta sa spiskovima izlagača i izloga koja će se deliti na velikom broju info punktova u gradu. Konkurs za učešće u projektu je otvoren do 15. maja.

Organizatori Beogradske nedelje dizajna su se i ove godine potrudili da u Beograd dovedu najpoznatije kreativce. Portugalski arhitekta Alvaro Siza, italijansko-britanski industrijski dizajner Martino Gamper, britanski dizajn studio Troika, francuski dizajner Matje Leaneur, holandska agencija 180 AMSTERDAM, nemački advertajzeri Jung Fon Mat, norveški dizajneri Non Format, američko-izraelski arhitekta Preston Skot Koen, kao i slovenačka Enota, hrvatski studio 3LHD, zatim kineski MED arhitekts samo su neka imena od preko 30 kreativaca koji će predstaviti posetiocima festivala tokom šest dana, zajedno sa ključnim svetskim nedeljama i inicijativama dizajna iz Helsinkija, Pekinga, Budimpešte, Kopenhagena, Ljubljane i Zagreba, koje dolaze da potvrde mesto na kreativnoj mapi sveta koje je za Beograd osigurao BND.

Pročitajte i ovo...